vrijdag 5 april 2013

daar is ie dan... de heg!

Vandaag halen we de meidoornhaag! Het aanplanten van de meidoornhaag is door Landschapsbeheer Gelderland aangemerkt als Heldendaad en de haag wordt ons daarom geschonken (mede mogelijk gemaakt door de Postcodeloterij). 1100 plantjes staan op ons te wachten bij kwekerij de Vlieren in Horssen in de Betuwe. Na vriendelijk ontvangst met een kopje koffie laden we alles op de kar, dekken het goed af tegen uitdrogen van de wortels en rijden er mee terug naar onze Buurtbongerd! Het zijn prachtige planten met stevige wortels. Ons plan is om de planten in te kuilen en ze in etappes aan te planten. Nu het langer licht is 's avonds en het hopelijk ook snel minder koud zal zijn zullen er best regelmatig momenten zijn waarop we met elkaar aan de slag kunnen.


Voor het inkuilen eerst even proberen hoe het aanplanten van de planten gaat. Dat gaat eigenlijk best goed. Uiteindelijk werken we met z'n vieren en zetten we meer dan 80 planten in de grond, dat is een mooi begin! 




Op advies van de kweker krijgen de planten water, hier en daar beginnen ze al ietsje uit te lopen, we moeten ze een beetje helpen nu het zo droog is. Morgenochtend willen we om 10 uur weer een tijd werken met elkaar. Een buurtgenote bakte al koekjes ;-)

Woon je in de buurt van de Buurtbongerd en vind je het leuk om mee te helpen dan ben je van hárte welkom! Laat dan even een berichtje achter op ons mailadres; buurtbongerdbraamkamp@gmail.com.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten