zondag 23 maart 2014

buurthanden uit de mouwen

Het voorjaar laat zich vroeg zien in de Buurtbongerd! Hier en daar hebben bomen al blad en beginnende bloesem... Dit weekend gaan de buurthanden weer uit de mouwen. Er zijn allerlei werkzaamheden nodig én mogelijk, aan de slag!


Onder leiding van Kees Baars krijgen de bomen een voorjaarssnoeibeurt, alle bomen worden onderworpen aan een deskundige blik en van die deskundige blik steken we met z'n allen veel op.



Ondertussen worden wat stukken gras, blijven staan na het maaien met de tractor, met de zeis onder handen genomen. De boomgaard wordt om door een ringetje te halen en de geiten van de Dierenweide aan de overkant zijn blij met dit lekkere malse hapje ;-)


Van de gemeente konden we handige mallen lenen. Rond de boomstammen is het nu weer grasvrij. En dat is nodig voor de zaadjes van de Oost-Indische Kers die dit weekend weer zijn gezaaid, ook kregen alle boomspiegels droge koemestkorrels.


Zo doet een ieder wat, vele handen maken 'licht' werk! 



De Buurtbongerd kan zich verheugen op een frisse start van het nieuwe seizoen. Laat de bloesem (en de appels en de peren) maar komen...


Geen opmerkingen:

Een reactie posten