dinsdag 1 oktober 2019

Oogstfeest in de Buurtbongerd

Afgelopen zaterdag vieren we het jaarlijkse Buurtbongerd oogstfeest met het thema; Oogst uit de buurt. We organiseren het samen met de Bijentuin en Stichting Stadsvoedsel Zutphen.. 
In de Buurtbongerd is, sinds dit jaar, een club buurtgenoten actief in de Buurtbongerdmoestuin. ze verkopen zelf ingemaakte producten, gedroogde zaden en stekken


Stichting Stadsvoedsel Zutphen laat zien wat er op dit moment zoal te oogsten is in moestuinen en in het wild. Er worden pannenkoekjes met kruiden, groenten en eetbare bloemen gebakken, verrassend lekker!


Met een sappers worden vers geplukte vruchten tot sap geperst. Druiven, appels en peren passeren de pers en geven allemaal lekkere sapcombinaties.



Bij de kraam van de bijentuin zijn noten te koop en ook ingemaakte producten. De honing van bijen uit de buurt mag geproefd worden!



Muziek, spelletjes en veel zon (slechts 2 buitjes, wat een geluk!), dé ingredienten voor een gezellig samenzijn in de Buurtbongerd.


En natuurlijk zijn er weer appeltaarten te proeven die door verschillende buurtgenoten gebakken zijn. De ingredienten voor de appeltaarten en  het bongerdcafe krijgen we ieder jaar gesponsored door Albert Heijn de Brink, waarvoor heel veel dank!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten