woensdag 18 mei 2016

avontuur avonduur

Het kan net even voordat buienradar weer een bui voorspelt. Om 19 uur gaan de handen uit de mouwen! 

 

De boomspiegels worden vrij gemaakt van gras en dat is best even een stevige klus! Het is goed te merken dat deze grond van oorsprong rivierklei is want vroeger waren de Zuidwijken de Uiterwaarden van de IJssel...


Dan helpt het om tussendoor even een kop koffie te drinken en daarna weer verder te gaan. De boomspiegels moeten weer mooi open komen te liggen want...


... daarin zaaien we weer Oost Indische Kers. Oost Indische Kers is een waardplant; het is de gastheer voor lieveheersbeestjes. Die eten bladluis uit de Oost Indische Kers maar óók uit de bomen is de bedoeling. Dat die oranje bloemenzee ook heel mooi staat in onze Buurtbongerd is een mooie bijkomstigheid ;-)


Ondertussen vult buur terracotta potjes met stro. Een pak stro kregen we van de Dierenweide aan de overkant ;-) 


En hangt een iets jongere buur in iedere boom een gevuld potje. In de potjes kunnen oorkruipers bivakkeren. Ook oorkruipers zijn belangrijke ongediertebestrijders. Ze eten bladluis maar ook rupsjes. 


En na al dat werken is het ook fijn genieten in onze Buurtbongerd... Vind je het leuk eens neer te strijken in deze groene oase? Je bent van harte welkom ;-)


Geen opmerkingen:

Een reactie posten