maandag 6 juni 2016

markt in de Buurtbongerd

Wat was het een fijne dag gisteren in de Buurtbongerd! Voor de derde keer ontving de Buurtbongerd een groot aantal kramen van de Kunstzinnige Zuidwijken markt. Voor de derde keer ook was het ontzettend mooi weer tijdens de markt.



Werden een dag tevoren de eerste appeltaarten al afgeleverd, 's ochtends vlak voor het begin van de markt kwam de rest! 12 huisgemaakte lekkernijen stonden te wachten op de gasten en wat hebben zij (én de Buurtbongeraars) er van gesmuld. Samen met een kopje koffie, thee of een glaasje sap vonden de taartpunten gretig aftrek. Aan het eind van de dag waren er vooral nog kruimeltjes over. De kas daarentegen was mooi gevuld geraakt. Dankzij sponsoring van Albert Heijn de Brink En dankzij de inzet van een grote groep bakkende buren heeft de Buurtbongerdstichting een mooi bedrag bij elkaar verdiend. 


Ook kon je, voor 50 cent, een appeltje schillen met een Buurtbongeraar. Een welkome versnapering tijdens de toch wel heel warme dag...


En eerlijk is eerlijk, een appeltje schillen met dit apparaatje is ook wel een feestelijke aangelegenheid ;-)


En wat dacht je van een potje Buurtbongerd Bellenblaas? Want de Buurtbongerd... dat is genieten geblazen


Hier zie je het verkoopteam. Doordat de voorste 2 dames kortgeleden samen gingen bellenblazen in de Buurtbongerd (zie een paar blogjes terug) ontstond dit plannetje. Sonja van Arem van de Maeckerij ontwierp het etiketje voor de bellenblaaspotjes en buurtbongeraar Marte koos de kleurstelling. Sonja printte daarna ook nog de etiketjes voor ons uit. Dankjewel voor deze sponsoring Sonja ;-)



Twee soepen zijn er tijdens de markt te koop. Linzensoep en mosterdsoep. Op de achtergrond zie je Geraldine Cornelissen die samen met Bard Helmantel het verhaal 'het wonderpaard' vertelde onder begeleiding van muziek. Erg de moeite waard!


... er moest ingeschonken, opgeschept, uitgerekend en afgerekend worden. Daarvoor stond dit jonge team voor de gasten klaar.



We voelen ons rijk met onze mooie buurtboomgaard. Met buren die met elkaar deze bijzondere plek mogelijk maken. 

fluitekruid (beide buurtbongeraar) in actie
Aan het eind van de markt is het tijd om met elkaar na te genieten, van de markt, van de Buurtbongerd, van de bijzondere ontmoetingen, de gezellige sfeer. Het is super om het Buurtbongerdgevoel met zoveel andere mensen te kunnen delen want de Buurtbongerd is er voor iedereen! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten