zaterdag 10 november 2018

Hoera, blij met onze waterpomp!

De weergoden zijn ons goedgezind! Leken de weersvoorspellingen in eerste instantie belabberd, deze feestelijke ochtend is het gelukkig droog. En dat er iets te vieren is is te zien aan deze vlag, bakker van Zuijlen verzorgt weer de verse broodjes bij onze lunch.


Zoals altijd zijn er klussen te doen. We planten heel veel bolletjes die de afgelopen winter aan ons zijn gedoneerd door buurtgenoten. De vele zakken met uitgebloeide bollenbakjes die we toen kregen hebben we het hele jaar laten drogen. Nu planten we bollen van grote narcissen in de boomspiegels, kleinere narcisjes, blauwe druifjes en sneeuwklokjes planten we in de cirkel rond de boombank. 


De terracotta potjes met stro ruimen we weer op. De naamplaatjes in de bomen krijgen een inspectie, zitten ze niet te strak rond de takken? Ook worden er zaadjes van de Oostindische kers geoogst die we volgend jaar weer kunnen zaaien.


De St. Remy stoofperenboom heeft nog een hoop oogst aan zijn takken, een goed moment om die peren vandaag te plukken.


Wat een plaatje vind je niet? Op de achtergrond de pomp waar het vandaag allemaal om te doen is.


We nemen eerst maar eens een lekkere kop koffie met een vers gebakken stuk appeltaart, ook zijn er gedroogde appeltjes voor de liefhebbers. Van verschillende organisaties komen mensen om getuige te zijn van de feestelijke ingebruikname van onze nieuwe waterpomp.


De dames van het Torenfonds, bekijken samen met penningmeester en secretaris van Stichting Buurtbongerd Braamkamp de nieuwe aanwinst....


Dan volgt na een woordje van de voorzitter...


... en woorden van het Torenfonds...


... de uitreiking van de cheque. Met dit bedrag hebben we de aanschaf en aanleg van de waterpomp kunnen bekostigen. De waterpomp kan met de hand én met een motorpomp gebruikt worden. Zo kunnen we naar keus met de gieter of met een heel sproeisysteem werken.


Dan volgt het moment supreme; een symbolische druk op de knop!


Waarna onze waterpomp laat zien waarvoor hij geplaatst is;


het bewateren van onze Buurtbongerd!


De accordeon van buur geeft het geheel een extra feestelijk tintje. Veel buurtgenoten met allemaal hun eigen talenten verbonden in deze bijzondere boomgaard. Wat bijzonder om deze plek te zien bloeien en groeien. Iets om heel dankbaar voor te zijn!


Dat vieren we met een gezamenlijke lunch; met homemade soep uit de buurt en heerlijke broodjes van bakker van Zuijlen!


Met dank aan de verschillende fotografen waaronder Stefan die altijd weer zorgt voor prachtige plaatjes voor dit blog!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten